Kremlj demantirao glasine: Neka ušute, Vladimir Putin nema rak

Radiosarajevo.ba
Kremlj demantirao glasine: Neka ušute, Vladimir Putin nema rak

Kremlj je u srijedu demantirao glasine o zdravstvenim problemima ruskog predsjednika Vladimira Putina iako u posljednje vrijeme kruže izvještaji u nekim zapadnim medijma da ruski predsjednik ima rak.

"To su uzaludna očekivanja. Neka ušute. Sve je u redu" izjavio je Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja, na kojeg se pozvala državna agencija TASS.

Američki dnevni list New York Post objavio je prošle sedmice da Putin ima posljednji stadij raka pankreasa i da ga liječi jedan  njemački ljekar kojeg je upoznao prije više desetaka godina, kada je bio agent KGB-a u Njemačkoj.

"To objašnjava zašto se Putinu žurilo da osvoji Ukrajinu" objavile su ove novine.

U 2012. godini, u Rusiji su se širile glasine o zdravlju Vladimira Putina nakon što je nekoliko puta odgodio putovanja i posjete  inozemstvu i viđen je kako šepa.

Mnogobrojni ruski mediji su objavili da se Putinu pogoršala stara rana na kičmi, ali je ove informacije Kremlj oštro demantirao. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije