Kraljica Rania reagirala na karikaturu magazina 'Charlie Hebdo'

Radiosarajevo.ba
Kraljica Rania reagirala na karikaturu magazina 'Charlie Hebdo'

Jordanska kraljica Rania crtežom, koji je objavila na društvenim mrežama Facebook i Twitter, reagirala je na karikaturu francuskog nedjeljnika Charlie Hebdo, na kojoj je sirijski dječak Aylan Kurdi, čije je beživotno tijelo pronađeno na turskoj plaži, prikazan kao odrasli silovatelj.

'Charlie Hebdo' objavio karikaturu mališana Aylana kako izvodi seksualne napade 

Karikatura na naslovnici poslednjeg broja Charlie Hebdoa ponovo je izazvala bijes javnosti, a na njoj je dječak Aylan prikazan kao odrasla osoba. Crtež sugerira da bi, da je preživio, postao seksualni nasilnik, prenosi Hina.

Kraljica je na društvenim mrežama objavila crtež jordanskog karikaturiste Osame Hadžaja na kojem se vidi beživotno dječakovo tijelo na plaži, pored kojeg sjedi nešto stariji dječak s osmjehom na licu, do njega je još stariji dječak sa školskom torbom, a pored njega ljekar.

Ispod crteža je tekst na arapskom, engleskom i francuskom, preuzet iz karikature u Charlie Hebodu: U šta bi se pretvorio mali Aylan da je odrastao?

Kraljica je na društvenim mrežama napisala odgovor: Aylan je mogao da postane ljekar, učitelj ili brižan otac.... Hvala @osamacartoonsu što je oslikao moje misli."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije