Kraj drame: Spašene sve osobe iz žičare

0
Radiosarajevo.ba
Kraj drame: Spašene sve osobe iz žičare
Foto: DAWN / Spašavanje iz žičare

Sedmero učenika i nastavnik prevozili su se žičarom u Pakistanu kad je puknuo jedan kabal i žičara je ostala visjeti nad dolinom na oko 274 metara od tla.

Spašavanje je trajalo cijeli dan, no na kraju je sve sretno završilo. Time je okončano spašavanje koje je trajalo više od 15 sati. sati.

Operacija visokog rizika uspješno je završena u mraku noći nakon što se žičara zaglavila rano ujutro, ostavljajući je visi pod nesigurnim uglom.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

"Sva djeca su uspješno i bezbjedno spašena", rekao je privremeni premijer Anwaar-ul-Haq Kakar u objavi na platformi za razmjenu poruka X.

"Odličan timski rad vojske, spasilačkih odjela, okružne uprave kao i lokalnog stanovništva", izjavio je.

Operacija spašavanja iz helikoptera prekinuta je kako je pala noć, rekli su mediji i sigurnosni izvor. Postavljeni su reflektori, a operacija spašavanja na kopnu nastavljena je u noć.

Izvor je rekao da je vojska poslala stručnjake za prelaze kablova na područje sjeverno od Islamabada i da su pokušavali spasiti djecu jedno po jedno tako što su ih prebacivali na malu platformu duž kabla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije