Konvoj čečenskih boraca uništen nedaleko od Kijeva, ubijen i general

8
Radiosarajevo.ba
Konvoj čečenskih boraca uništen nedaleko od Kijeva, ubijen i general
Foto: Twitter / Oleksandr Šerba / Čečenski general Magomed Tušajev

Čečenski general Magomed Tušajev ubijen je u ratu u Ukrajini, objavio je na Twitteru bivši ambasador te zemlje u Austriji, ukrajinski političar Oleksandr Šerba (51), prenosi Jutarnji.hr.

"Ruski general iz Čečenije Magomed Tušajev neće se vratiti kući iz Ukrajine. Što si izgubio u Ukrajini, Magomed, ha? Rusijo, odlazi kući. Zaustavite Rusiju, Ukrajina je pod napadom", napisao je Šerba u tvitu.

Prema izvorima Kanala 24, ukrajinska vojska digla je u zrak ešalon od 56 ruskih tankova nafte među kojima je bio i ubijeni general Magomed Tušajev, zapovjednik 141. motorizirane brigade ruske čečenske garde, elitnih snaga čečenskog šefa države Ramzana Kadirova.

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Ruske trupe ušle su u drugi najveći grad u Ukrajini Harkov, samo nekoliko sati nakon što su Ukrajinci digli u zrak čečenske borce poslane prije dva dana da ubiju ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i druge ukrajinske dužnosnike.

Uništenje konvoja čečenskih boraca 26. februara u blizini Hostomela, koji se nalazi 20-ak kilometara sjeverozapadno od Kijeva potvrdili su i iz ureda ukrajinskog predsjednika, prenosi Kijev independent.

Nejasno je koliko je Čečena pritom stradalo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije