Komšije u čudu: Dječak preživio pad sa četvrtog sprata, spasio ga štrik za veš

0
Radiosarajevo.ba
Komšije u čudu: Dječak preživio pad sa četvrtog sprata, spasio ga štrik za veš
Foto: Printscreen / Youtube / Zgrada u kojoj dječak živi

U rumunskom gradu Sibiu dvogodišnji dječak čudom je preživio pad s četvrtog sprata stambene zgrade, a njegovu majku, policija je ispitala detaljno s obzirom da je pokušala sakriti da se nesreća dogodila.

Vjeruje se da je malenom život spasio susjedov štrik koji je usporio njegov vrtoglavi pad na tlo.

Dijete su u utorak, 22. augusta oko 15 sati pronašli susjedi kako leži na travi u blizini zgrade nakon što su čuli jak pad. 

Baka organizovala otmicu vlastite unuke: "Samo sam je htjela spasiti iz tog zla"

Baka organizovala otmicu vlastite unuke: "Samo sam je htjela spasiti iz tog zla"

Kako su saznali susjedi, maleni se igrao u sobi sa starijim bratom kada se nagnuo preko otvorenog prozora u stanu kojem boravi sa svojim roditeljima, a zatim je ispao van.

"Čula sam udarac, a zatim vrisak susjeda da je pozvana hitna pomoć. Ljudi su vrištali ispred zgrade, a ja sam potrčala do prozora. Vidjela sam da dijete leži u travi", kaže jedna od susjeda.

Odmah je, kaže, otrčala ka zgradi i vidjela da dječačić ima samo nekoliko ogrebotina, a zatim je rekla da ga je poslužila sreća. 

"Pao je na vrata kod susjeda na trećem spratu, čini se da je tu i ostao, a vrata su popustila, a potom je dijete nastavilo padati sve do prizemlja. Imao je sreće, ovo je čudo, da padne sa četvrtog sprata i preživi", govor susjeda u nevjerici.

Ubrzo nakon toga majka je i sama istrčala pred zgradu, ali umjesto da sačeka dolazak doktora, uzela je dijete i vratila se uz dan bez ikakve zahvale. 

Pogledajte video zabrinutih komšija: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije