Koju titulu će nositi Bill ako Hillary postane predsjednica SAD-a

Anadolija
Koju titulu će nositi Bill ako Hillary postane predsjednica SAD-a
EPA / Melania Trump i Bill Clinton
Na predsjedničkim izborima 8. novembra bit će izabran novi predsjednik ili prvi put u historiji predsjednica Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

U javnosti se već vode rasprave kojom titulom će oslovljavati bivšeg predsjednika Billa Clintona u slučaju da njegova supruga bude izabrana.

Američki birači biraju između republikanskog kandidata Donalda Trumpa i demokratske kandidatkinje Hillary Clinton, a sve predizborne ankete ukazuju da Clinton ima veće izglede da postane prva predsjednica u historiji SAD-a.

Supruge svih dosadašnjih predsjednika SAD-a nosile su titulu prve dame (First Lady), a trenutno se vodi rasprava koju će titulu dobiti bivši američki predsjednik Bill Clinton ako u Bijelu kuću uđe kao prvi suprug šefice države.

Prvi gospodin (First Gentleman), prvi suprug (First Spouse), prvi čovjek (First Man) su neki od najčešćih prijedloga koji se mogu čuti u raspravama o budućoj tituli Billa Clintona.

Aktuelni predsjednik SAD-a Barack Obama je prošle godine u maju otvorio službeni profil na društvenoj mreži Twitter, i to pod nazivom @POTUS (Predsjednik SAD-a), dok je njegovoj supruzi dodijeljen profil @FLOTUS (Prva dama SAD-a).

Hillary Clinton je u tom periodu već objavila da će se kandidirati za predsjednicu SAD-a, a Bill Clinton je šaljivo upitao Obamu da li je taj profil službenog karaktera vezan samo za mandat i dodao je da to pita "za prijatelja koji je zainteresiran za taj profil". Obama mu je istom mjerom odgovorio potvrdno i pitao ga da li poznaje nekoga koga zanima i profil namijenjen "prvoj dami".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije