Knjažiči: Poginulo pet policajaca kada su greškom otvorili vatru jedni na druge

Anadolija
Knjažiči: Poginulo pet policajaca kada su greškom otvorili vatru jedni na druge
/ Anadolija
Akcija organizirana s ciljem privođenja grupe lopova završena je tragično. Policajci su greškom otvorili vatru jedni na druge pri čemu je pet osoba poginulo.

Sve je počelo kada je ukrajinska policija dobila dojavu da će kriminalna grupa organizirati pljačku kuće u selu Knjažiči u blizini Kijeva. Na teren je poslana specijalna jedinica, dva policajca u civilu smještena su u objekat na gradilištu pored kuće koja je trebala biti opljačkana da bi pratili osumnjičenike.

Prije akcije oglasio se alarm na kući pored njihove lokacije, zbog čega je drugi tim poslan na teren. Policajci su priveli dvije osobe koje su primijetili na gradilištu misleći da je riječ o lopovima. Specijalni tim je primjetivši da su članovi njihovog tima smješteni u kombi, došao do zaključka kako su ih oteli lopovi.

U sukobu do kojeg je došlo između specijalne jedinice i drugih policajaca, poginulo je pet policajaca, od toga jedan iz specijalne jedinice.

Pokrenuta je istraga o ovom događaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije