Kineski zvaničnik: Predsjednica Tajvana je ekstremna jer je neudata

Anadolija
Kineski zvaničnik: Predsjednica Tajvana je ekstremna jer je neudata
/ Tsai Ing-wen (wiki)
Novoizabrana predsjednica Tajvana Tsai Ing-wen je "ekstremna" u svojoj politici zato što je neudata žena kojoj nedostaje emocionalni balans koji pružaju romantičan i porodični život.

To je poručio Wang Wixing, zvaničnik kineskog Ureda za odnose s Tajvanom.

Tsai, koja je pobijedila na predsjedničkim izborima u Tajvanu u januaru ove godine i postala prva žena predsjednica ove zemlje, i ranije je bila na meti kritika zvaničnog Pekinga.

Razlog je njeno eksplicitno odbijanje principa "jedna Kina" koji definiše Tajvan kao dio kineske teritorije. Međutim, ranije kritike nikada nisu poprimile ovakav privatni oblik.

"Analizirajući iz ljudskog ugla, kao političarki koja je slobodna, njoj nedostaje emocionalni teret ljubavi, porodica i briga za djecom", napisao je Wang u svojoj kolumni koju je objavila kineska novinska agencija Xinhua.

Tsai Ing-wen, kandidatkinja opozicione Partije demokratskog napretka (DPP) prošle je sedmice položila svečanu zakletvu i pozvala na pozitivan dijalog s Pekingom.

"Nedostaje joj emocionalni teret ljubavi, porodica i briga za djecom"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije