Kim Jong Un pozvao južnokorejskog predsjednika na sastanak

AA
Kim Jong Un pozvao južnokorejskog predsjednika na sastanak
Iz ureda južnokorejskog predsjednika objavili su da je Kim Jong Un, lider Sjeverne Koreje, pozvao Moon Jae-ina, predsjednika Južne Koreje, da se sastanu na sjevernom dijelu Korejskog poluostrva.

Kim Eui-kyeom, portparol predsjednika Jae-ina, u subotu je kazao da je Jong Unova sestra  Kim Yo Jong usmeno prenijela poziv tokom radnog ručka u predsjedničkoj palati u Seulu. Dodao je da je Jae-in odgovorio da sjever i jug trebaju nastaviti raditi na pripremi uslova kako bi se sastanak i održao.

Južnokorejski predsjednik je pozvao i da se što prije obnovi dijalog između Sjeverne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država. Eui-kyeom je na kraju istakao da je Yo Jong u Južnu Koreju došla kao zvanična izaslanica sjevernokorejskog lidera.

Yo Jong je prva osoba iz vladajuće sjevernokorejske porodice koja je posjetila Južnu Koreju nakon korejskog rata od 1950. do 1953. godine. U sjevernokorejskoj delegaciji koja je stigla na Zimske olimpijske igre u Pyeongchangu je i Kim Yong Nam, predsjednik Vrhovne narodne skupštine Sjeverne Koreje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije