Kim Jong Un naredio pojačane ratne pripreme svoje vojske

0
Radiosarajevo.ba
Kim Jong Un naredio pojačane ratne pripreme svoje vojske
Foto: EPA - EFE / Kim Jong Un

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pregledao je u srijedu terensku obuku trupa u glavnoj vojnoj operativnoj bazi u zapadnoj regiji zemlje i naredio povećanu pripravnost za rat, izvijestila je u četvrtak sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA.

Obilazak baze, čija lokacija nije identificirana, dolazi nakon početka godišnjih kombinovanih vojnih vježbi američkih i južnokorejskih snaga u ponedjeljak, u kojima sudjeluje dvostruko veći broj vojnika u usporedbi s prošlom godinom.

Kim je rekao da vojska mora "dinamično postaviti novi vrhunac intenziviranja ratnih priprema u skladu sa zahtjevima prevladavajuće situacije", izvijestila je KCNA, prenosi Hina.

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

"Naša bi vojska trebala ... stalno intenzivirati stvarne ratne vježbe s ciljem brzog poboljšanja svojih borbenih sposobnosti za savršenu spremnost za rat", prenijela je agencija Kimove riječi vojnicima.

KCNA nije navela je li Kim izravno spominjao vježbe američke i južnokorejske vojske. On je pregledao trupe koje izvode stvarne manevre pod uvjetima koji simuliraju stvarni rat, objavila je agencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije