Kim Jong-un bacio tetka u kavez sa 120 gladnih pasa!

Radiosarajevo.ba
Kim Jong-un bacio tetka u kavez sa 120 gladnih pasa!

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un smaknuo je svog moćnog tetka Changa Song-thaeka na najokrutniji mogući način.

Bacio ga je u kavez za 120 izgladnjelih pasa, stoji u izvještaju lista bliskoga komunističkom režimu u Kini, piše Jutarnji.hr.

Kina je, naime, smaknućem drugog najmoćnijeg čovjeka Sjeverne Koreje izgubila važnog saveznika u toj zemlji i vjerovatno je objavila ovaj izvještaj u listu Wen Wei Po u želji da iskaže svoje nezadovoljstvo najnovijim događanjima u toj zemlji.

Kako javlja list Strait Times, Changa su skinuli do kože i bacili u kavez, zajedno s njegovih petoro najbližih saradnika. Potom su u isti kavez pustili 120 pasa, koje su izgladnjivali tri dana, te im dopustili da zgrabe plijen i pojedu ga do posljednjeg zalogaja. To se zove 'quan jue', ili pasja egzekucija.

Riječ je o još jednoj od bizarnih i monstruoznih anegdota iz režima Kim Jong-una, koji iznenađuje okrutnošću svojih postupaka od preuzimanja vlasti krajem 2011. Kim je navodno pobio saradnike svoga tetka angažujući streljački vod koji je koristio protivvazdušno oružje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije