Kerry osudio oružani napad na ambasadora Rusije u Turskoj

Anadolija
Kerry osudio oružani napad na ambasadora Rusije u Turskoj
Američki državni sekretar John Kerry je osudio atentat na ambasadora Rusije u Turskoj Andreya Karlova.

"SAD osuđuju atentat na ambasadora Rusije u Ankari Andreya Karlova", navodi se u saopćenju, te se dodaje da su misli i molitve Amerikanaca sa članovima porodice ruskog ambasadora i ruskim narodom.

"Naše molitve i misli su sa članovima porodice ruskog ambasadora, ruskim narodom kao i sa ranjenima u napadu. Spremni smo pružiti pomoć Turskoj i Rusiji koji istražuju ovaj podli napad. Ovo je istovremeno i napad na prava da rade u sigurnosti i miru svih diplomata koji predstavljaju svoje zemlje u drugim državama diljem svijeta", navodi se u saopćenju State Departmenta.

Podsjetimo, naoružani napadač koji je danas u Ankari izveo napad na ambasadora Rusije u Turskoj Andreya Karlova, neutralisan je u policijskoj operaciji koja je uslijedila nakon oružanog napada.

Karlov je danas napadnut na izložbi fotografija koju je otvorio u Centru savremene umjetnosti u Ankari, a nakon ranjavanja je podlegao ranama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije