Kerry nakon sastanka sa Lavrovom: Riješena mnoga tehnička pitanja o Siriji

Anadolija
Kerry nakon sastanka sa Lavrovom: Riješena mnoga tehnička pitanja o Siriji
EPA / John Kerry i Sergei Lavrov
Američki državni sekretar John Kerry izjavio je da su SAD i Rusija danas riješile mnoga tehnička pitanja u vezi sa dogovorom o Siriji, navodeći da je i dalje par teških ostalo neriješano

Kerry se danas na marginama samita G20 u Kini sastao s ruskim kolegom Sergeyom Lavrovom, a nakon sastanka u izjavi za medije je kazao da su SAD pristale da se sastanu sa ruskom delegacijom u ponedjeljak "kako bi premostili razlike oko par preostalih pitanja."

Dvojica zvaničnika su tokom sastanka razgovarali o prekidu vatre između sirijske vlade i pobunjenika, kao i mogućem američko-ruskom partnerstvu protiv ekstremističkih grupa. 

Kerry je naveo da će SAD odvojiti onoliko vremena koliko je potrebno da se osigura da sporazum ima najbolje izglede za uspjeh.

Nekoliko ranijih dogovora između SAD-a i Rusije o prekidu vatre u Siriji nisu uspjeli zaustaviti nasilje u toj ratom razorenoj zemlji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije