Katastrofalne poplave u SAD: Četiri mjeseca kiše za četiri sata

0
Radiosarajevo.ba
Katastrofalne poplave u SAD: Četiri mjeseca kiše za četiri sata
Foto: EPA-EFE / Uragan Sally

Na stotine ljudi u blizini granice Floride i Alabame spašeno je iz poplava koje je u srijedu donijela topska oluja Sally, a vlasti Sjedinjenih Američkih Država strahuju da bi mnogo drugih moglo biti u opasnosti narednih dana.

Sally je ostavila je više od pola miliona Amerikanaca bez struje kad su njene jake kiše i olujni udari stigli na obalu američkog zaljeva.

Ova oluja je oslabila nakon što je u srijedu postala uragan kategorije 2, ali iako se sada sporo kreće i dalje su Florida i Alabama na udaru. 

Jedna osoba je poginula. 

„Katastrofalne i po život opasne poplave nastavljaju se na dijelovima Floride i južnoj Alabami“, saopćio je Nacionalni centar za uragane (NHC). 

Oluja je gradu donijela "četiri mjeseca kiše za četiri sata", saopćili su zvaničnici.

Alabama, Florida i Mississippi proglasili su vanredno stanje. Guverner Louisiane John Bel Edwards, čija se država još oporavlja od uragana Laura od prošlog mjeseca, objavio je da bi svi stanovnici trebali imati "plan za ono što se sprema tokom ostatka sezone uragana".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije