Kasnije je zlostavljao: Otac se pretvarao da je tinejdžer kako bi mu kći slala gole fotografije

Radiosarajevo.ba
Kasnije je zlostavljao: Otac se pretvarao da je tinejdžer kako bi mu kći slala gole fotografije

Otac (41) jedne tinejdžerke u Sjedinjenim Američkim Državama priznao je kako je prevario kćerku na internetu, predstavljajući se kao 16-godišnji tinejdžer, kako bi je nagovorio da mu šalje svoje gole fotografije. Potom ju je seksualno zlostavljao.

Osoba, neimenovana kako bi se zaštitio identitet djevojčice, mogla bi dobiti 250 godina zatvora.

Ovaj muškarac priznao je sve optužbe na Herkimer sudu u New Yorku. Čovjek je otvorio račune na Instagramu, AOL-u i na drugim društvenim mrežama te je kontaktirao svoju kćerku, s kojom je potom počeo online vezu.

Optuženi ju je potom nagovarao da mu šalje svoje gole fotografije, što je djevojčica u početku odbila, ali onda je pristala. Potom ju je ucjenjivao tim fotografijama, tražeći da mu pošalje još slika ili će „javiti njenom ocu“. Djevojčica je potom prekinula vezu, na što je otac, predstavljajući se kao majka izmišljenog tinejdžera, javio da se momak ubio.

Ubrzo ju je počeo seksualno zlostavljati, a djevojčica je sve priznala medicinskoj sestri koja radi u njenoj školi. Kada je policija otvorila istragu, otkrili su da su poruke koje je djevojčica dobivala, stizale iz njenog doma.

Optuženi je na sudu, nakon što je sve priznao, u šokantnoj izjavi kazao: „Ovo je sve emocionalno. Izgubit ću mnoge godine svog života...“

Kazna će mu biti izrečena u julu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije