Kardinal: Nisam želio povrijediti muslimane

Radiosarajevo.ba
Kardinal: Nisam želio povrijediti muslimane

Kardinal Kelna Joachim Meisner koji je uzburkao njemačku javnost izjavom da jedna kršćanska porodica jednaka trima muslimanskim porodicama kazao je kako je došlo do nesporazuma oko njegove "sporne" rečenice, javlja Anadolu Agency.

"Ja nisam imao namjeru povrijediti osjećanja muslimana. Možda su riječi koje sam tom prilikom koristio bile sporne", kazao je Meisner, pojašnjavajući da je zbog njegove izjave došlo do pogrenog tumačenja.

"Ja sam i u ranijim prilikama govorio da bi muslimanske porodice našem stanovništvu visoke prosječne starosne dobi, u nekim situacijama mogle poslužiti kao uzor", kazao je on, dodajući da je prilikom govora na sastanku prisutnima samo pokušao skrenuti pažnju na vrijednosti koje grupa Neocatechumenal Way pridaje porodici.

Prilikom govora na sastanku grupeNeocatechumenal Way, poznat kao konzervativna grupa, kardinal Kelna Joachim Meisner je kazao: "Ovo uvijek govorim. Jedna vaša porodica vrijedi koliko i tri muslimanske", nakon čega je izazvao brojne osude njemačke javnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije