Kamionom s plinskim bocama jurio prema centru Barcelone

Radiosarajevo.ba
Kamionom s plinskim bocama jurio prema centru Barcelone
Španska policija pucala je na vozača kamiona koji je natovaren plinskim bocama u suprotnom smjeru jurio prema centru Barcelone.

Lokalni mediji javljaju kako je policija uhapsila državljanina Švedske koji je prevezen u bolnicu.

Mirror navodi da je kamion s plinskim bocama ukraden. Kako piše LaVanguardia, muškarac koji je vozio kamion je nakon incidenta prebačen u bolnicu iako nije ozlijeđen, a objavljen je i njegov identitet. Radi se o švedskom državljaninu Joakimu Robinu Berggrenu rođenom 1984. godine.

Za vrijeme sulude jurnjave ulicama Barcelone s kamiona je palo nekoliko plinskih boca, a jedna od njih ozlijedila je žensku osobu. Katalonska policija objavila je kako je u jurnjavi po Barceloni vozač oštetio i nekoliko automobila. Kako javlja TVE News, kamion s bocama butana ukraden je u trenucima kad je njegov vlasnik radio dostavu.

Još uvijek nije poznato radi li se o terorističkom napadu, ali očevici tvrde kako se vozač nakon što je izašao iz kamiona ponašao neobično, kao da je pod utjecajem psihoaktivnih tvari, prenosi DailyMail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije