Kamion se zabio u ožalošćene pred prepunim krematorijem u Kini, 17 poginulih

0
Radiosarajevo.ba
Kamion se zabio u ožalošćene pred prepunim krematorijem u Kini, 17 poginulih
Foto: EPA / Hitna pomoć u Kini

Kamion se zabio u skupinu ožalošćenih ljudi koji su čekali pred krematorijem u jugoistočnoj Kini, pri čemu je poginulo 17, a ozlijeđeno 22 ljudi, objavila je u nedjelju državna novinska agencija Xinhua.

Nesreća se dogodila nešto poslije ponoći (16 sati GMT) u selu Taolingu, tridesetak kilometara jugoistočno od grada Nanchanga u pokrajini Jiangxi.

Novinska agencija citirala je izjave stanovnika da su ožalošćeni čekali ispred prepunog krematorija. Navodno su ostavljali svijeće i hranu uz cestu, uobičajen ritual za pokojnike, dok su čekali da sljedeći dan pristupe krematoriju. Uzrok nesreće se istražuje, javila je Xinhua. Mnoge žrtve bile su iz Taolinga.

Majka nestale djevojčice (2) ne može biti podvrgnuta poligrafu: Evo zbog čega

Majka nestale djevojčice (2) ne može biti podvrgnuta poligrafu: Evo zbog čega

U izvještajima lokalnih medija nije spomenuto je li krematorij bio posebno prometan zbog golemog vala zaraze koji je preplavio Kinu. Nakon gotovo tri godine zatvaranja, masovnog testiranja i obvezne karantene, Kina je 7. decembra odustala od svoje stroge politike nulte stope covida-19.

Od tad, najmnogoljudnija zemlja u svijetu bilježi brzi porast broja zaraženih, pogotovo među starijima i onima koji pate od kroničnih bolesti. Bolnice su prepune, krematoriji rade neprekidno. Prema procjenama, dosad su umrli deseci hiljada ljudi.

Peking je prestao objavljivati brojke zaraženih.

[twitter]https://twitter.com/W0lverineupdate/status/1611972267667521536[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije