Kakav odgovor predsjednika Ukrajine premijeru Italije: "Eto, drugi put..."

5
Radiosarajevo.ba
Kakav odgovor predsjednika Ukrajine premijeru Italije: "Eto, drugi put..."
Foto: AA / Vlada Italije / Zelenski-Draghi

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski nije stupio u kontakt sa italijanskim premijerom Mariom Draghijem. Ubrzo nakon toga, objavljeno je da je avion poletio sa aerodroma Žuljani u blizini Kijeva, iako je vazdušni prostor iznad Ukrajine i dalje zatvoren.

Italijanski premijer Mario Draghi rekao je da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nije stupio u kontakt sa njim prije 90 minuta, kao što je obećao, prenose RIA Novosti.

Dragi je precizirao da je trebalo da obavi telefonski razgovor sa Zelenskim ujutru 25. februara.

Ivica Puljić: "Poruka iz Crne Gore glasi - mi bismo podržali rezoluciju, ali ne želimo"

Ivica Puljić: "Poruka iz Crne Gore glasi - mi bismo podržali rezoluciju, ali ne želimo"

"Dogovorili smo se da telefonski razgovor obavimo u 9.30 (11.30 po moskovskom vremenu), ali razgovor nije bilo moguće održati, jer Zelenski više nije bio dostupan", dodao je Mario Draghi, komentarišući ukrajinsku krizu u sali italijanskog parlamenta.

Dragi je napomenuo da je s ukrajinskim predsjednikom kontaktirao dan ranije, kada su obojica učestvovali na vanrednom sastanku Europskog savjeta.

"On se sklonio negdje u Kijev. Rekao je da Ukrajina više nije imala vremena, te da su on i njegova porodica bili meta ruskih snaga", rekao je Draghi, rekavši da su riječi Zelenskog pogodile sve učesnike sastanka.

Na sve to mu je odgovorio ukrajinski predsjednik.

"Danas u 10:30 sati na ulazima u Černihiv, Hostomel i Melitopolj došlo je do žestokih borbi. Ljudi su umrli. Sljedeći put ću pokušati pomjeriti ratni raspored da razgovaram sa #MarioDraghijem u određeno vrijeme. U međuvremenu, Ukrajina nastavlja da se bori za svoj narod", poručio je Zelenski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije