Kadirov zabranio razvod: Svi razvedeni se moraju pomiriti

Radiosarajevo.ba
Kadirov zabranio razvod: Svi razvedeni se moraju pomiriti
Elizaveta Peskova s čečenskim liderom Ramzanom Kadirovom (Instagram) / Elizaveta Peskova s čečenskim liderom Ramzanom Kadirovom (Instagram)
Stotine razvedenih parova u Čečeniji pristupit će programu pomirenja koji je inicirao predsjednik te ruske republike Ramzan Kadirov. Ocijenio je razvode kao uzroke velikih socijalnih problema.

Tako je, kako je objavila državna televizija, ponovo spojeno 948 rastavljenih parova nakon što je Kadyrov naredio da se provede program "porodičnog pomirenja". Kadirov je program pokrenuo u junu, a navodi da su djeca koju roditelji podižu u bračnoj zajednici manje podložna terorizmu.

"Moramo probuditi ljude, moramo im objasniti. Moramo vratiti žene koje su napustile svoje muževe te ih ponovo spojiti. To je prioritet", objasnio je Kadirov.

Njegovo vođenje Čečenije, dominantno muslimanske regije, temelji se u posljednje vrijeme na suzbijanju islamističkih tokovaVladimir Putin, koji je Kadirova doveo na mjesto predsjednika ove ruske republike, jako je zadovoljan zasad postignutim, javlja Independent.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije