Justin Trudeau: Ubijanje muslimanske porodice je teroristički čin

0
Radiosarajevo.ba
Justin Trudeau: Ubijanje muslimanske porodice je teroristički čin
FOTO: EPA / Kanadski premijer govorio o terorističkom činu u Ontariju

Justin Trudeau, premijer Kanade nazvao je terorističkim činom napad minibusom u kojem je u Ontariju u nedjelju ubijeno četvero muslimana iz iste porodice.

Podsjetimo, 20-godišnji Nathal Veltman je u nedjelju minibusom na trotoaru u Ontariju usmrtio četvero muslimana iz iste porodice, uključujući i 15-godišnju djevojčicu. U ovoj tragediji je i teško povrijedio devetogodišnjeg dječaka.

Brzom reakcijom policije, napadač je uhapšen, a iz policije su saopćili da se vjeruje da je motiv napada bilo to što je riječ o muslimanskoj porodici. Kanadski premijer Trudeau je istakao da se nedvojbeno radilo o terorističkom napadu.

“Ta ubistva nisu bila slučajnost. To je teroristički napad počinjen iz mržnje. U srcu naše zajednice”, kazao je Trudeau.

Istaknuo je i kako se muslimanska porodica nije vratila kući s nedjeljne šetnje. Trudeau je kazao da su njihovi životu oduzeti kukavičkim i stravičnim napadom.

Najavio je i da će lično otputovati u London u Ontariju kako bi prisustvovao komemoraciji žrtvama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije