Još tri osobe uhapšene za bombaški napad u Bostonu

Radiosarajevo.ba
Još tri osobe uhapšene za bombaški napad u Bostonu


Još tri osobe privedene su u okviru istrage o bombaškom napadu na Bostonskom maratonu, saopćila je danas bostonska policija na svom Twitter nalogu.

Zasad nije poznato više informacija o trojici privedenih zbog napada od 15. aprila, u kojem su poginule tri osobe, javio je Reuters.

Istražitelji su kao osumnjičene za napad u Bostonu ranije identifikovali dvojicu braće, porijeklom iz Čečenije, koji su razorne bombe ručne izrade aktivirali na samom finišu trke, javlja Fena.

Mlađi Džohar Carnajev (19) nalazi se u zatvorskoj bolnici, pošto je teško povrijeđen u policijskoj potjeri u kojoj je stariji brat Tamerlan (26) ubijen, prenio je Tanjug.

Istovremeno, policija već više od sedam dana u pritvoru drži dvojicu Džoharevih poznanika, zbog prekoračenja studentske vize tokom boravka na Univerzitetu u Massachusettsu zajedno s osumnjičenim za bostonski napad.

Mladići su danas saslušani u imigracionom sudu u Bostonu.

Iako na saslušanju nije spomenuto da je ovaj slučaj povezan s napadom tokom maratona, advokati dvojice mladića izjavili su za AP da njihove klijente federalni istražitelji intenzivno ispituju.

Vlasti ovaj slučaj zasad nisu komentarisale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije