Još jedna žrtva morbidnog “blackout” izazova na TikToku. 14-godišnjak pronađen mrtav

1
Radiosarajevo.ba
Još jedna žrtva morbidnog “blackout” izazova na TikToku. 14-godišnjak pronađen mrtav
Foto: Pixabay.com / TikTok/Ilustracija

Ožalošćena majka otkrila je kako je njen sin umro pred svojim prijateljima dok je pokušavao da izvede smrtonosni TikTok izazov.

Leon Brown, iz Cumbernaulda u Škotskoj, imao je samo 14 godina kada je pronađen bez svijesti u svojoj spavaćoj sobi nakon što je navodno pokušao isti opasni TikTok trend kao dječak Archie Battersbee koji je ranije preminuo.
 
Dječakova majka Lauryn Keating tvrdi da su Leonovi prijatelji gledali kako pokušava izvesti izazov preko Facetimea kada se dogodila tragedija u kojoj je školarac izgubio život.

Leonovi prijatelji i porodica okupili su se prošle sedmice da puste balone u njegovu uspomenu. Njegova majka kasnije je izjavila da je ostala šokirana kada je pretražila TikTok i pronašla gomilu videa koji promoviraju slične igre gušenja, piše BBC.
 
Leonova smrt došla je samo nekoliko sedmica nakon što je Archie Battersbee skinut sa aparata za održavanje života, a nakon što je navodno pokušao “Blackout” izazov.

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Trend, koji je zahvatio društvene mreže i podstiče korisnike da se guše, onesvešćuju i vrate svijest pred kamerom, povezan je sa smrću desetina djece u Sjedinjenim Američkim Državama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije