Još jedan napad dronovima na Moskvu: Pogođen isti neboder kao i prije dva dana

2
Radiosarajevo.ba
Još jedan napad dronovima na Moskvu: Pogođen isti neboder kao i prije dva dana
Foto: EPA-EFE / Napad na istu zgradu u Moskvi

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin saopćio je da je ruska protuzračna obrana oborila "nekoliko" bespilotnih letjelica iznad Moskovske oblasti, dok je jedna pogodila isti neboder koji je pogođen u nedjelju.

Rusko ministarstvo obrane saopćilo je da su dva drona uništili sistem protuzračne obrane u područjima Odintsovo i Narofominsk u blizini Moskve, dok je treći ometen i srušen u glavnom gradu, izvijestila je ruska državna novinska agencija Tass.

Ministarstvo je za napade okrivilo Kijev. Sobjanin je u objavi na Telegramu rekao da nema izvještaja o ozlijeđenima.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Oštećena je fasada 21. sprata", naveo je.

Moskovska zračna luka Vnukovo također je privremeno zatvorena, a letovi preusmjereni.

Udari dolaze dva dana nakon što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski najavio da rat dolazi u Rusiju, nakon što su tri drona oborena iznad Moskve u nedjelju, iako Ukrajina nije priznala odgovornost za napade.

"Rat se postupno vraća na teritorij Rusije – u njezine simboličke centre i vojne baze. Ovo je neizbježan, prirodan i apsolutno pošten proces", poručio je Zelenski u svom noćnom video obraćanju u nedjelju.

Sinoćnji napadi označavaju najmanje peti put da su bespilotne letjelice stigle do glavnog grada Rusije od maja kada su se dva drona spustila iznad Kremlja. Moskva i njezino okolno područje udaljeni su više od 500 kilometara od ukrajinske granice i tamošnjeg sukoba.

[twitter]https://twitter.com/ClarkFamily1630/status/1686232880664514560[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije