Joe Biden rekao da mu je sin poginuo u Iraku, a nije

5
Radiosarajevo.ba
Joe Biden rekao da mu je sin poginuo u Iraku, a nije
Foto: EPA / Joe Biden, predsjednik SAD

Američki predsjednik Joe Biden napravio je još jedan gaf.

Ovog puta tokom govora u američkoj saveznoj državi Colorado, kada je greškom rekao da je njegov sin, koji je 2015. godine preminuo od raka, "izgubio život u Iraku".

Samo zamislite. Kažem ovo iskreno. Kažem ovo kao otac čovjeka koji je dobio Bronzanu zvijezdu, medalju za istaknute zasluge, i koji je izgubio život u Iraku”, rekao je američki predsjednik u trenutku kada je vojni kamp Hale proglašavao nacionalnim spomenikom.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Novi gaf Joea Bidena: Tokom intervjua ispao mu 'šalabahter'?

Novi gaf Joea Bidena: Tokom intervjua ispao mu 'šalabahter'?

Bidenov sin, Joseph Robinette Beau Biden III rođen je 3. februara 1969. godine u Willmingtonu u Delawareu i bio je najstarije dijete bivšeg senatora i 46. američkog predsjednika Joea Bidena i njegove prve supruge Neilije.

Beau je preminuo u maju 2015. u 47. godini života, a na sahrani mu je dirljiv govor držao Barack Obama i pjevao mu je omiljeni pjevač Chris Martin. Beau Biden služio je u Iraku 2008. i 2009. godine, a preminuo je šest godina kasnije.

Ovo nije prvi put da Biden čini gafove. Nedavno mu je ispao rokovnik tokom intervjua za CNN, u zadnje vrijeme muči se s govorima, a krajem septembra zvao je ime preminule kongresnice.

Nedavno je sve prisutne iznenadio izjavom na Kongresu učitelja u Washingtonu, rekavši: “Ona je imala 12, a ja 30”. Bijela kuća nije objasnila što je američki predsjednik mislio pod tim.

I sredinom septembra Biden je zabrinuo sve ponašanjem nakon nastupa u New Yorku. Nakon govora nije znao sići sa bine te je izgledao dezorijentisano, prenosi Dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije