Ubistvo u Trstu: Tijelo muškarca pronađeno na zaštitnoj ogradi

0
Radiosarajevo.ba
Ubistvo u Trstu: Tijelo muškarca pronađeno na zaštitnoj ogradi
Foto: Printscreen / Mjesto zločina

U Trstu je jutros, 24. septembra, nakon tunela Valmaura u smjeru Milja, pronađeno tijelo muškarca koje je bilo obješeno na zaštitnoj ogradi glavne ceste. Žrtva je imala vezane noge i oči. Na mjesto događaja je stigla policija, vatrogasci i državna tužiteljica Italije Maddalena Chergia.

Beživotno tijelo nalazilo se pored ceste, među raslinjem, te je bilo jedva vidljivom automobilima koji su prolazili tim putem. Prema preliminarnim nalazima, muškarac je u trenutku smrti imao između 50 i 60 godina. Na njegovom tijelu su brojne povrede, posjekotine i opekotine, posebno na glavi, a kosa mu je spaljena. 

Tijelo su pukim slučajem otkrili zaposlenici ANAS-a koji su krenuli s radovima na održavanju dionice. Ubica je učvrstio konopac trakom. S obzirom na stanje raspada, policija navodi da je tijelo stajalo obješeno na ogradi barem nekoliko dana, piše la Repubblica.  

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Za sada nije utvrđeno radi li se o talijanskom ili stranom državljaninu. U džepovima muškarčevih hlača pronađeno je nekoliko listova papira s natpisima na talijanskom i "azijskom" jeziku.  

Istražitelji kažu da mjesto zločina i položaj tijela ukazuju na to da se radi o ubistvu s porukom, u smislu svojevrsnog upozorenja. Naime, ko god je počinio ubistvo, mogao je tijelo baciti u obližnji nasip. Umjesto toga, objesio ga je na ogradu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije