Trogodišnjakinja preminula od promrzlina, vaspitačice je zaboravile u dvorištu

Radiosarajevo.ba
Trogodišnjakinja preminula od promrzlina, vaspitačice je zaboravile u dvorištu
Trogodišnja djevojčica Zahra Rzajeva smrzla se u dvorištu moskovskog vrtića "Tinao". Nju su vaspitačice zaboravile da uvedu u obdanište poslije igranja na snijegu.

Tek poslije dva sata, za vrijeme ručka, vaspitačice su primijetile da im nedostaje jedno dijete, prenosi ruski portal Apral.

Tada su krenuli u potragu po obližnjim ulicame, vjerujući da se neopaženo iskrala iz dvorišta, međutim njeno tijelo pronađeno je ispod velike količine snijega koji je napadao.

 Temperatura napolju bila je oko minus pet. Zahra je već bila mrtva kada je pronađena i uprkos pokušajima da je reanimiraju nije joj bilo spasa.

Pokrenuta je istraga u koju je uključen i Istražni odbor Rusije, zadužen za istraživanje najozbiljnih zločina. Vaspitači iz škole su saslušavani, ali se ustanova još nije zvanično oglasila o ovoj tragediji.

Roditelji tragično preminule djevojčice, Rizvan Rzajev i Gulnara Šakhada nisu u prvom momentu mogli da daju izjavu od šoka zbog gubitka djeteta.

 Oglasio se njihov prijatelj koji je lokalnim medijima rekao da mu je u vrtiću rečeno da nije istina da je devojčica ostavljena na hladnoći dva sata. Prema njegovim riječima, vaspitači su mu potvrdili da su djeca izvedena u 11 sati prijepodne u dvorište da se igraju, a da je u podne bio ručak.

"Tako sam čuo, ali ne znam šta se tačno dogodilo. Na inspektorima je da saznaju", rekao je i dodao da se djevojčica nije dobro osjećala cijele sedmice.

"Tri dana prije tragedije, majka je primijetila da su djevojčici usne otekle. Iako je voljela da ide u vrtić, počela je da se buni i da govori ne želi u vrtić jer se plaši nekih vaspitača. Tog dana radio je jedan od vaspitača kog se plašila", rekao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije