Janukovič otišao na bolovanje

Radiosarajevo.ba
Janukovič otišao na bolovanje

Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič odlučio je da usred političke krize u zemlji, ode na bolovanje, javljaju svjetske agencije i mediji, prenosi B92.

USA Today i Russia Today izvijestili su, pozivajući se na saopštenje iz kabineta Janukoviča, da je on bio prinuđen da uzme bolovanje usljed respiratorne infekcije i povišene temperature.

AP navodi da se za sada ne zna koliko će Janukovič biti odsutan i da li će uopšte moći da obavlja bilo koje predsjedničke dužnosti, dok se politička kriza u zemlji nastavlja, bez rješenja na vidiku.

Ova vijest stiže samo dan nakon što je ukrajinski parlament usvojio mjeru kojom se nudi amnestija uhapšenim demonstrantima, koji sedmicama protestuju na ulicama KIjeva, ukoliko demonstranti napuste veći dio zgrada koje su zauzeli. Inače, usvajanje te mjere trajalo je 12 sati, ali je ipak nisu podržale opozicione partije koje organizuju proteste.

Dok je u parlamentu trajala maratonska sednica, na ulicama Kijeva pale su nove žrtve protesta, kada je poginuo jedan policajac, a najmanje šest osoba je ranjeno prilikom oružanog sukoba oko prevlasti nad zgradom Ministarstva poljoprivrede.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije