James Holmes: 'Nisam kriv jer sam mentalno bolestan'

Radiosarajevo.ba
James Holmes: 'Nisam kriv jer sam mentalno bolestan'


Slučaj protiv Jamesa Holmesa u utorak se našao na prekretnici kada je masovnom ubici konačno naređeno da odgovori na optužbe podignute protiv njega.  

Njegovi advokati, koje je imenovao sud, izjavili su da je 25-godišnji Holmes mentalno bolestan. Vjeruje se da će se on izjasniti da nije kriv "jer je mentalno bolestan". 

Dvadesetjedna osoba je ubijena i 71 ranjena kada je u julu prošle godine Holmes otvorio vatru u prepunom kinu na premijeri filma The Dark Knight Rises iz serijala o Batmanu u predgrađu Denvera, Aurora. 

Bivši student neurologije na Univerzitetu Kolorado uhapšen je u blizini kina nekoliko minuta nakon masakra. Policija je saopćila da je on bio u vojnoj uniformi i da je krio oružje u blizini. 

Holmes je suočen s višestrukim optužbama za ubistvo i pokušaj ubistva. Nakon današnjeg očitovanja, ured tužioca oblasti Arapahoe ima na raspolaganju 60 dana da razmotri zahtjev za smrtnu kaznu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije