Jaka eksplozija u blizini aerodroma: Gust dim prekrio nebo

Radiosarajevo.ba
Jaka eksplozija u blizini aerodroma: Gust dim prekrio nebo
Jaka eksplozija potresla je šire područje u blizini Internacionalnog aerodroma na Malti, a zahvaćena su i brojna naselja u kojima živi veliki broj ljudi, prenosi Russia Today.

Oko 16:20 sati po lokalnom vremenu, u neposrednoj blizini zgrade aerodroma začula se prvo jaka detonacija, zatim i podrhtavanje tla, a najzad i gust dim koji je obavio nebo. Ipak, kako javljaju lokalni mediji, nije riječ ni o kakvom napadu ili padu aviona, kako se strahovalo nakon nedavnog pada aviona na ovom aerodromu, nego je riječ o eksploziji u fabrici vatrometa koja se nalazi u naselju Gudja.

„Bila je to jaka eksplozija, praćena sa velikim brojem manjih eksplozija, ali je ona velika bila gotovo kao zemljotres“, kazao je jedan od mještana za lokalne novine Times of Malta.

Istraga u ovom slučaju je još uvijek u toku, a prema prvim informacijama eksplodirao je veliki kontejner sa vatrometima, nakon čega su zabrinuti mještani pozvali policiju, vatrogasce i hitnu pomoć. Još uvijek nisu prijavljeni povrijeđeni niti preminuli, te se čini da će ova eksplozija, nasreću, proći samo sa materijalnom štetom.

Ipak, i ona bi mogla biti velika jer je veliki broj letova odgođen zbog gustog dima koji je prouzrokovala eksplozija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije