Izraelski vojnici ubili dvojicu Palestinaca u izbjegličkom logoru

1
Fena
Izraelski vojnici ubili dvojicu Palestinaca u izbjegličkom logoru
Foto: EPA / Izraelski vojnici

Izraelske snage saopćile su da su otvorile vatru i ubile dvojicu Palestinaca na Zapadnoj obali za koje navode da su pokušali izvesti napad automobilom na vojnike koji izvode sigurnosnu operaciju, dok je palestinski zvaničnik opisao incident kao "pogubljenje".

Posljednji u nizu skoro svakodnevnih sigurnosnih incidenata na Zapadnoj obali desio se prije zore u izbjegličkom logoru Al-Jalazoun u blizini Ramallaha.

Izraelska vojska saopćila je da su vojnici ušli u logor kako bi uhapsili pojedince osumnjičene za "terorističku aktivnost".

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

"Tokom operacije dvojica osumnjičenih pokušali su da izvedu napad automobilom na vojnike IDF-a. Vojnici su odgovorili vatrom i neutralizirali su dvojicu osumnjičenih", saopćila je izraelska vojska.

Izraelska policija zabranila muslimanima ulaz u Ibrahimovu džamiju

Izraelska policija zabranila muslimanima ulaz u Ibrahimovu džamiju

Tu verziju je osporio portparol palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa, koji je izjavio da su vojnici izveli "pogubljenje".

"Takva bezobzirna politika neće donijeti sigurnost ni stabilnost nikome", izjavio je portparol, Nabil Abu Rudeineh.

Awatef Basbous, majka jednog od ubijenih, izjavila je da je njen sin išao na posao u pekaru kada je ubijen.

"Nikada mi nije palo na pamet da će ga oni ubiti na putu do posla", izjavila je Awatef Basbous, dok se sastala sa susjedama koje su joj došle u kuću kako bi izrazile saučešće.

Više od 70 Palestinaca ubijeno je u ovoj godini dok je Izrael intenzivirao svoje operacije u gradovima Zapadne obale nakon niza palestinskih uličnih napada u Izraelu u ovoj godini, prenosi Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije