Izraelski ministar: Pojas Gaze treba ponovo okupirati

Radiosarajevo.ba
Izraelski ministar: Pojas Gaze treba ponovo okupirati

Izrael bi trebao razmotriti ponovnu okupaciju pojasa Gaze kao odgovor na palestinske raketne napade na jug Izraela, koji su se dogodili u noći s nedjelje na ponedjeljak, rekao je bivši izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman.

„Hamas nema namjeru da se pomiri s jevrejskim prisustvom u Izraelu. Tako da trebamo vratiti pojas Gaze i provesti detaljno čišćenje“, rekao je Liberman u intervjuu za izraelski radio, javlja Fena.

Ako Izrael ne reaguje na "značajan" način, Hamas će usmjeriti stotine raketa "prema Tel Avivu", upozorio je Lieberman, koji trenutno predsjedava Komitetom za vanjske poslova u Knessetu. Dodao je da on ne odražava stavove premijera Benjamina Netanyahua i ministra odbrane, prenijela je Xinhua.

Šest raketa je ispaljeno na jug Izraela iz palestinske priobalne enklave, a izraelske zračne snage se reagovale zračnim napadima na dva spremišta za oružje, dodavši da nema povrijeđenih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije