Izraelska vojska vezala ranjenog Palestinca za haubu džipa

17
Radiosarajevo.ba
Izraelska vojska vezala ranjenog Palestinca za haubu džipa
Foto: Printscreen / Izraelska vojska vezala Palestinca za džip

Izraelska vojska je izjavila da su njeni vojnici prekršili protokol vezivanjem ranjenog Palestinca za prednji dio njihovog vozila tokom racije u gradu Jenin na Zapadnoj obali.

Izraelske odbrambene snage su potvrdile incident nakon što je snimljen na videu i podijeljen na društvenim mrežama . Izjava IDF-a navodi da je čovjek ranjen u razmjeni vatre tokom racije, u kojoj je bio osumnjičeni.

Porodica ranjenog muškarca tvrdi da su, kada su zatražili hitnu pomoć, vojnici umjesto toga odveli njega, vezali ga za haubu svog džipa i odvezli.

Bursać: Hoće li Schmidt pogurati stvaranje Trećeg entiteta, odnosno Herceg-Bosne 2?

Bursać: Hoće li Schmidt pogurati stvaranje Trećeg entiteta, odnosno Herceg-Bosne 2?

Muškarac je konačno prebačen Crvenom polumesecu na liječenje. IDF je rekao da će incident biti istražen. Svjedoci koji su govorili za Reuters identifikovali su ga kao lokalnog čovjeka i nazvali ga Mujahed Azmi.

"Ovog jutra, 22. juna, tokom operacija protiv terorizma za hapšenje traženih osumnjičenih u području Wadi Burqin, teroristi su otvorili vatru na IDF trupe, koje su uzvratile vatrom", navodi se u saopćenju IDF-a, javlja BBC. Snimak možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije