Izraelska vojska ubila dvojicu Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali

0
AA
Izraelska vojska ubila dvojicu Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali
Foto: EPA - EFE / Izraelska vojska

Najmanje dvojica Palestinaca su ubijena, a dvojica ranjena u subotu u pucnjavi izraelske vojske u blizini vojnog punkta Salem na okupiranoj Zapadnoj obali, objavili su lokalni mediji.

Palestinska novinska agencija Wafa objavila je da su izraelske snage pucale na grupu mladih Palestinaca u blizini kontrolnog punkta sa stalnim osobljem, ubivši 22-godišnjeg Mustafu Sultana Abeda iz obližnjeg sela Kafr Dan i 21-godišnjeg Ahmada Mohammada Shawahneha iz sela Silat al-Harithiya, dok su ranili dvojicu drugih

Dodaje se da su naoružani vojnici spriječili hitnu pomoć da stignu do područja kako bi izvukli tijela Abeda i Shawahneha.

Nevrijeme koje Bosna i Hercegovina ne pamti: Pogledajte kako je izgledao jučerašnji "monsun"

Nevrijeme koje Bosna i Hercegovina ne pamti: Pogledajte kako je izgledao jučerašnji "monsun"

Izraelska vojska je potvrdila da su njeni vojnici ubili dvojicu Palestinaca zbog navodnog „pucanja na vojnu lokaciju na Zapadnoj obali“.

Izraelska javna radiodifuzna korporacija objavila je da je treći Palestinac pobjegao sa lica mjesta nakon što je povrijeđen, ne dajući dodatne detalje.

Tenzije rastu širom Zapadne obale otkako je, nakon prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra prošle godine, za genocid optuženi Izrael pokrenuo smrtonosnu vojnu ofanzivu na Pojas Gaze u kojoj je ubijeno više od 34.350 Palestinaca.

Prema podacima Ministarstva zdravlja na Zapadnoj obali izraelska vojska ubila oko 490 Palestinaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije