Izrael prijeti da će bombardirati još jednu bolnicu, iz Gaze apeluju svijetu: "Stradat će nevini"

3
Radiosarajevo.ba
Izrael prijeti da će bombardirati još jednu bolnicu, iz Gaze apeluju svijetu: "Stradat će nevini"
Foto: Printscreen / Stanje u bolnici

Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca (PRCS) je u petak saopćilo da su izraelske snage prijetile bombardiranjem bolnice Al-Quds u Pojasu Gaze, u kojoj se nalaze hiljade raseljenih žena i djece.

"Čak 12.000 raseljenih ljudi, uključujući 70% djece i žena, u neposrednoj je opasnosti nakon što su izraelske snage zaprijetile bombardiranjem bolnice Al-Quds i zahtijevale evakuaciju", objavila je humanitarna organizacija.

"Ovo mjesto bi se moglo pretvoriti u pepeo ako se te prijetnje izvrše".

Oglasio se ministar Lakić: 'Dajemo sve od sebe da dođemo do rudara'

Oglasio se ministar Lakić: 'Dajemo sve od sebe da dođemo do rudara'

"Postoji li svjetska sila sposobna zaustaviti prijetnje izraelske okupacione vojske da bombarduje bolnice u kojima su nevini civili?", rekli su iz PRCS.

Pozvao je međunarodnu zajednicu da "hitno djeluje" kako bi se spriječila "još jedna katastrofa poput bolnice Al-Ahli".

Najmanje 471 osoba je ubijena, a mnogi drugi povrijeđeni u izraelskom zračnom napadu na baptističku bolnicu Al-Ahli ranije ove sedmice, prema zdravstvenim zvaničnicima u Gazi. Izrael je, međutim, negirao odgovornost za zračni napad.

NRKS je kazao da nije u mogućnosti da evakuiše bolnicu Al-Quds sa 500 pacijenata, uključujući one na intenzivnoj njezi. Hitna je, kako navode, potreba za spašavanjem života. 12.000 raseljenih, 70% djece i žena, ugroženo zbog izraelskih prijetnji bombardiranjem bolnice.

من داخل مستشفى القدس المهدد بالقصف رسالة الى المجتمع الدولي بضرورة التحرك لمنع وقوع مجزرة

🚨من داخل مستشفى القدس المهدد بالقصف، الزميل محمد ابو مصبح، المتحدث باسم الهلال الاحمر يطالب المجتمع الدولي بالتحرك العاجل لانقاذ مستشفى القدس ومن فيه من مرضى وطواقم طبية و 12 الف نازح 🛑"نحن لسنا اهدافا" #غزة #لست_هدفا #جريمة_حرب #NotATarget #GazaUnderAttack #WarCrimes

Posted by ‎Palestine Red Crescent society الهلال الاحمر الفلسطيني‎ on Friday, October 20, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije