Izrael: Predizborni spot desničarske stranke - ministrica se miriše 'Fašizmom'

Hina
Izrael: Predizborni spot desničarske stranke - ministrica se miriše 'Fašizmom'
Foto: Screenshot You Tube / Ministrica pravosuđa Ayelet Shaked

Izraelska krajnje desna stranka Hayamin Hehadash objavila je video za izbornu kampanju u kojoj se zgodna ministrica pravosuđa u elegantnom odijelu šprica s parfemom naziva Fašizam, izazvavši time pravu eksploziju na društvenim mrežama.

Ministrica Ayelet Shaked se tom kontroverznom reklamom uključila u online izbornu kampanju. Političke reklame na televiziji su u Izraelu dozvoljene samo dvije sedmice uoči izbora 9. aprila te su se stranke i kandidati uvelike okrenuli internetu.

Agencije prenose da reklama uvelike podsjeća na satirični skeč glumice Scarlett Johansson iz 2017. u popularnom showu Saturday Night Live kada je odglumila Ivanku Trump koja reklamira parfem Complicit (Sudionice).

Reklama ministrice Shaked, druge na listi stranke Nova desnica, privukla je veliku pažnju dosad je pregledana nekoliko stotina hiljada puta.

Fotogenična ministrica zavodnički šapuće fraze poput "reforma pravosuđa", "odvajanje vlasti", "obuzdavanje Vrhovnog suda" kako bi izvrgla ruglu optužbe za fašizam njezinih kritičara.

Na kraju videa posegne za bočicom parfema Fašizam kako bi se obilato namirisala.

Za mene, to je parfem demokratije, sarkastično je zaključila Shaked. No, ocjenjuju agencije, nije sigurno da su svi shvatili što je željela poručiti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije