Izrael poslao humanitarnu pomoć Siriji

Radiosarajevo.ba
Izrael poslao humanitarnu pomoć Siriji

Izrael je poslao humanitarnu pomoć susjednoj Siriji, rekao je u utorak ministar odbrane Moshe Yaalon tokom posjete Golanskoj visoravni, javlja Fena.

"Poslali smo vodu, hranu, dječju hranu i druge humanitarne proizvode. Ne možemo sjediti prekršenih ruku kada su civili suočeni s humanitarnom krizom", rekao je on novinarima.

Yaalon je bio u posjeti dijelu Golanske visoravni pod okupacijom Izraela, dan nakon što su vojnici uzvratili paljbom nakon napada sa sirijske strane linije primirja, koja je formalizirana nakon arapsko-izraelskog rata 1973. godine.

"Incident u ponedjeljak je počeo kada je sirijski vojnik pucao na izraelski vojni položaj. Ko god bude sumnjao u naš suverenitet platit će cijenu", rekao je on.

Izrael je zauzeo 1.200 kvadratnih kilometara strateški važne visoravni tokom Šestodnevnog rata 1967. godine i pripojio je područje 1981. godine koje nije međunarodno priznato, a Sirija je uvijek insistirala da joj se vrati okupirana teritorija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije