Izrael ponovno bombardovao susjednu zemlju

3
Radiosarajevo.ba
Izrael ponovno bombardovao susjednu zemlju
Foto: X.com / Sirija / Ilustracija

U izraelskom zračnom napadu na predgrađe Damaska ​​povrijeđeno je osam sirijskih vojnih lica kasno u četvrtak, saopštilo je sirijsko ministarstvo odbrane, posljednji takav napad usred rata u Gazi.

Izraelski napad, pokrenut sa okupirane Golanske visoravni prema "jednoj od lokacija u blizini Damaska", prouzročio je određenu materijalnu štetu, navodi se u saopćenju sirijskog ministarstva odbrane.

Udar je pogodio zgradu kojom upravljaju sirijske snage sigurnosti, rekao je ranije za Reuters sigurnosni izvor u alijansi koja podržava sirijsku vladu.

Bursać: Hoće li Schmidt pogurati stvaranje Trećeg entiteta, odnosno Herceg-Bosne 2?

Bursać: Hoće li Schmidt pogurati stvaranje Trećeg entiteta, odnosno Herceg-Bosne 2?

Izraelska vojska saopštila je da ne komentariše izveštaje u stranim medijima.

Izrael već godinama udara na mete povezane s Iranom u Siriji i pojačao je svoju kampanju u toj ratom razorenoj zemlji od 7. oktobra, kada je Hamas prešao na izraelsku teritoriju i pokrenuo napad u kojem je poginulo 1.200 ljudi.

Izrael je odgovorio kopnenim, zračnim i morskim napadom na pojas Gaze, eskalirao napade na Siriju i razmijenio vatru s libanonskom oružanom grupom Hezbolah preko južne granice Libana.
Sigurnosni izvor je rekao da se lokacija pogođena u četvrtak u Siriji nalazi južno od hrama Sayyeda Zeinab, gdje su ukopane Hezbolah i iranske snage.

Izvor je također istakao da napadnutom lokacijom nisu upravljale iranske jedinice ili Hezbolah, prenosi Arab News.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije