Izrael: Gađali smo Hamasovu tvornicu za proizvodnju oružja u Gazi

2
Hina
Izrael: Gađali smo Hamasovu tvornicu za proizvodnju oružja u Gazi
Foto: israelnationalnews / Gaza

Izrael je gađao metu u pojasu Gaze kao odgovor na raketni napad, saopćile su rano jutros izraelske odbrambene snage (IDF).

„Kao odgovor na lansiranje iz Gaze u Izrael, upravo smo gađali Hamasovu tvornicu za proizvodnju oružja u Gazi. Teroristička organizacija Hamas odgovorna je za sve terorističke aktivnosti koje dolaze iz pojasa Gaze”, napisao je IDF u tweetu.

Izrael smatra Hamas odgovornim za bilo kakvo pucanje u pojasu Gaze. Palestinsku militantnu organizaciju koja upravlja pojasom Gaze, Izrael, SAD i EU klasificiraju kao terorističku, piše Hina.

Velika akcija MUP-a KS: Uhapšeno pet osoba, pretresi na nekoliko lokacija

Velika akcija MUP-a KS: Uhapšeno pet osoba, pretresi na nekoliko lokacija

Izraelski odbrambeni sistem Iron Dome presreo je u ponedjeljak raketu ispaljenu iz pojasa Gaze prema Izraelu, što je prvi takav napad u 2022. godini.

Posljednjih dana Palestinci su se sukobili s izraelskim sigurnosnim snagama u Temple Mountu u Jeruzalemu. Sukobi su dodatno pojačali napetosti nakon povećanog nasilja posljednjih sedmica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije