Izjava Putinova glasnogovornika: 'Čuli ste za nuklearni kovčeg, crvenu tipku i to...'

1
Radiosarajevo.ba
Izjava Putinova glasnogovornika: 'Čuli ste za nuklearni kovčeg, crvenu tipku i to...'
Foto: EPA-EFE / Vladimir Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin u subotu će iz kontrolne sobe nadgledati vojnu vježbu ruske vojske.

Potvrdio je to Putinov glasnogovornik Dmitri Peskov, piše TASS.

"Putin će, najvjerojatnije, biti u situacijskom kontrolnom centru. Takve vježbe i lansiranja (projektila), naravno, ne mogu se održati bez čelnika države. Čuli ste za slavni nuklearni kovčeg, crvenu tipku, i tako to", kazao je Peskov novinarima te dodao da informacije o tome kako će Putin učestvovati u vježbama nisu za javnu objavu.

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Ranije je objavljeno da se Putin nikada ne odvaja od nuklearnog kovčega koji služi za pokretanje lansiranja nuklearnih glava.

Za razliku od uvriježenog mišljenja, tipka za pokretanje napada nije crvena već bijela, a kao dio opreme je i flash kartica.

Novinare je zanimalo i hoće li s Putinom vježbu nadgledati i bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko, a on je odgovorio da to ovisi o dogovoru dvojice čelnika država.

"Ako odluče biti zajedno, onda će biti zajedno. No ponavljam, to će ovisiti o predsjednicima država", objasnio je glasnogovornik Kremlja.

Ranije je sam bjeloruski predsjednik kazao novinarima da će u petak i subotu biti u posjetu Rusiji, te da planira zajedno nadgledati vojne vježbe s Putinom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije