Izbori u Turskoj: Nakon najviše žene na svijetu, glasao najviši čovjek na svijetu Sultan Kosen

0
Anadolija
Izbori u Turskoj: Nakon najviše žene na svijetu, glasao najviši čovjek na svijetu Sultan Kosen
Anadolija / Sultan Kosen

Sultan Kosen, koji nosi titulu najvišeg čovjeka na svijetu, obavio je građansku dužnost i glasao na predsjedničkim i parlamentarnim izborima koji se održavaju danas u Turskoj.

Glasao je u naselju Alibey u Mardinu. Zbog problema koje ima s hodom, tražio je traktorsku prikolicu uz pomoć koje je otišao na glasačko mjesto.

"Sretno našoj zemlji", poručio je Kosen nakon glasanja.

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Turčin Sultan Kosen, iz grada Mardina, visok je dva metra i 51 centimetar i već 14 godina nosi titulu najvišeg čovjeka na svijetu.

Kosen je, osim s visinom od 2,51 metra, ušao u Guinnessovu knjigu rekorda i kao vlasnik najdužih dlanova (27,5 centimetara) i najdužih stopala (36,5 centimetara).

Kosen, koji je rođen prije 41 godinu u selu Dede, u blizini turskog grada Mardin, na istoku zemlje, a brzo je rastao nakon devete godine.

Građani Turske danas glasaju na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, a biraju između tri predsjednička kandidata, te 24 političke stranke i 151 nezavisnog kandidata za novi saziv Velike narodne skupštine Republike Turske koja broji 600 zastupničkih mjesta.

Pravo glasa na izborima ima 64,11 miliona ljudi, a više od 4,9 miliona turskih građana moći će po prvi put glasati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije