Izbori u Turskoj: Glasao i Kemal Kilicdaroglu, kandidat opozicionog Nacionalnog saveza

0
Anadolija
Izbori u Turskoj: Glasao i Kemal Kilicdaroglu, kandidat opozicionog Nacionalnog saveza
Anadolija / Turska - Glasao Kemal Kilicdaroglu

Kemal Kilicdaroglu, kandidat opozicionog Nacionalnog saveza predvođenog Republikanskom narodnom partijom (CHP) na predsjedničkim izborima u Turskoj obavio je svoju građansku dužnost u Ankari.

U pratnji supruge Selvi glasao je u školi u glavnom turskom gradu.

Obraćajući se novinarima, Kilicdaroglu se zahvalio svim građanima koji su izašli na izbore i glasali.

Mozgalica: Šta je pogrešno na ovoj slici?

Mozgalica: Šta je pogrešno na ovoj slici?

"Nedostajala nam je demokratija, uradili smo ono što je bilo potrebno. Svima nam je mnogo nedostajalo da budemo zajedno. Svima nam je mnogo nedostajalo da se zagrlimo. Vidjet ćete, nadam se da će proljeće doći u ovu zemlju i da će proljeće uvijek trajati", rekao je Kilicdaroglu.

Građani Turske danas glasaju na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, a biraju između tri predsjednička kandidata, te 24 političke stranke i 151 nezavisnog kandidata za parlament koji ima ukupno 600 poslaničkih mjesta.

Pravo glasa na izborima ima 64,11 miliona ljudi, a više od 4,9 miliona turskih građana moći će po prvi put glasati.

Erdogan glasao u Istanbulu: 'Pokažimo snagu turske demokratije'

Erdogan glasao u Istanbulu: 'Pokažimo snagu turske demokratije'

Aktuelni predsjednik Recep Tayyip Erdogan, Kemal Kilicdaroglu i Sinan Ogan kandidati su za predsjednika Turske. Četvrti kandidat Muharrem Ince, ranije je povukao kandidaturu.

Aktuelni predsjednik Erdogan kandidat je Narodnog saveza predvođenog Strankom pravde i razvoja (AK Parti), na čijem se čelu nalazi. Kemal Kilicdaroglu je kandidat opozicionog Nacionalnog saveza, predvođenog Republikanskom narodnom partijom (CHP).

Sinan Ogan je kandidat Saveza predaka, dok je Muharrem Ince bio kandidat svoje Partije domovine, prije povlačenja kandidature u četvrtak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije