Izbjegnuta tragedija na australskom otoku: Dingo napao djevojčicu, zgrabio je i držao pod vodom

0
Radiosarajevo.ba
Izbjegnuta tragedija na australskom otoku: Dingo napao djevojčicu, zgrabio je i držao pod vodom
FOTO: AA / Djevojčica zbrinuta u bolnici / Ilustracija

Dingo je jučer napao djevojčicu na australskom Fraserovom otoku, nakon čega je ona prevezena u bolnicu.

Dijete osnovnoškolske dobi je u trenutku napada plivalo, a dingo ju je navodno zgrabio i držao pod vodom nekoliko sekundi, rekli su spasioci.

Mada su članovi porodice odmah priskočili u pomoć i otjerali dinga, djevojčica je zadobila povrede od ugriza po glavi i prstima. Helikopterom je prevezena u bolnicu i u stabilnom je stanju.

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Napad divljeg psa se dogodio jučer u 16.40 sati po lokalnom vremenu, piše BBC.

Na Fraserovom otoku u Queenslandu, popularnom turističkom odredištu sa statusom svjetske baštine, živi oko 200 dinga. Uvedena su stroga pravila protiv njihovog hranjenja, uz visoke kazne za prekršitelje.

Prošle je godine petogodišnji dječak helikopterom prebačen u bolnicu jer ga je divlji pas napao na plaži i izgrizao po glavi, ruci i stražnjici. 2001. dingo je ubio devetogodišnjeg dječaka u blizini kampa na otoku.

Dingo je australski divlji pas žućkaste do smeđe dlake, svjetlije na trbuhu. Djelomično je pripitomljen; može se križati sa psima. Rijetko laje, ali često zavija. Hrani se manjim klokanima, ali ubija i ovce. Lovi sam ili u porodičnim skupinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije