Italija: U operaciji protiv mafije uhapšeno 90 osoba

Radiosarajevo.ba
Italija: U operaciji protiv mafije uhapšeno 90 osoba

Policija u Italiji  uhapsila je 90 ljudi u velikoj operaciji protiv uticajne mafijaške grupe, prenosi Fena.

Sredstva u vrijednosti višoj  od 222 miliona eura zaplijenjena su u racijama prije zore koje su imale za cilj pripadnike klana Contini. Taj klan dio je velike kriminlne mreže poznate kao Camorra.

Camorra ima sjedište u regiji Napulja, ali su hapšenja izvršena u prijestonici Rimu i u Firenci, prenosi BBC.

Do zore, policajci u Rimu su stražarili pred brojnim barovima i picerijama za koje se vjeruje da njima upravlja klan Contini. Jedan od njih je popularni restoran u neposrednoj blizini zgrade parlamenta.

Dopisnici navode da su hapšenja stavila u prvi plan brige u Italiji u vezi sa obimom kojim razne mafijaške grupe sa sjedištem u južnoj Italiji šire svoj uiticaj na sjever.

Hapšenja su uslijedila samo nekoliko dana nakon trostrukog ubistva u južnoj Italiji u kojem su 52-godišnji muškarac, njegova djevojka i njihov trogodišnji unuk pronađeni mrtvi u spaljenom automobilu u regiji Kalabrije.

Vjeruje se da su ubistva dio poravnavanja računa između lokalnih mafijaških bandi Ndrangheta, koje najveće profite stvaraju od trgovine drogom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije