Istanbul: Pojačane mjere sigurnosti povodom Prvog maja

Radiosarajevo.ba
Istanbul: Pojačane mjere sigurnosti povodom Prvog maja
FOTO: AA / Na trgu Taksim u Istanbulu pojačane mjere sigurnosti
Na istanbulskom trgu Taksim od jutros su poduzete pojačane mjere sigurnosti povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada. Na ovom trgu danas nisu dozvoljeni protestna šetnja niti okupljanja povodom 1. maja.

Pojačane mjere sigurnosti poduzete su i na drugim prometnim tačkama širom Istanbula, a na pojedinim mjestima su postavljene i metalne barijere.

Ulaz na trg Taksim dozvoljen je samo na pojedinim dijelovima i to nakon prolaska kroz policijsku kontrolu, a slična situacija je i s ulicom Istiklal gdje su postavljene metalne barijere.

Paraleleno s tim, jutros je privedena grupa članova Partije narodnog spasa (HKP) koja je željela doći na Taksim. Grupa se okupila na Trgu Besiktas i uzvikivala slogan ”Na Taksimu ne može biti spriječen 1. maj”.

Pripadnici specijalnih policijskih snaga upozorili su da protesti nisu dozvoljeni i pozvali grupu da se raziđe. Nakon toga, privedeni su pojedini demonstranti koji su se oglušili o naredbu policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije