Miami: Ispod ruševina zgrade izvučena još tri tijela, broj poginulih povećan na 27

0
Radiosarajevo.ba
Miami: Ispod ruševina zgrade izvučena još tri tijela, broj poginulih povećan na 27
Foto: EPA-EFE / Miami

Ispod ruševina zgrade u Miamiju, u SAD-u, čiji se dio urušio 24. juna, izvučena su još tri tijela, čime je ukupan broj poginulih povećan na 27.

Načelnica okruga Miami-Dade Daniella Levine Cava na konferenciji za medije potvrdila je kako su tokom pretrage ruševina izvučena još tri tijela, čime je broj poginulih povećan na 27. Dodala je kako je nepoznata sudbina još 118 osoba.

Južni dio pomenute 13-spratnice sinoć u 22.30 sati po lokalnom vremenu srušen je na kontroliran način, jer je predstavljao sigurnosni rizik zbog tropske oluje Else koja se približava Floridi.

Polovina 13-spratnog stambenog objekta “Champlain”, u kojem se nalazilo 270 stanova, smještenog u Surfsideu, na sjeveru Miami Beacha, iznenada se srušila 24. juna.

Zvaničnici iz Surfsidea u prepisci s upravom zgrade 2018. godine ukazali su na štetu nastalu na konstrukciji objekta napravljenog 1981. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije