Isplovio je na nemirno more: Nije ni sanjao da snima posljednje trenutke svog života

Radiosarajevo.ba
Isplovio je na nemirno more: Nije ni sanjao da snima posljednje trenutke svog života
PrtScr / Jeremy Worthy

Kajakaš Jeremy Worthy podijelio je na Facebooku dvije snimke uživo, a definitivno nije ni slutio da su to posljednji trenutci njegovog života.

Utopio se samo nekoliko sati nakon što se odvažio na plovidbu kajakom uzburkanim vodama na obalama Novog Južnog Walesa u Australiji.

U 17.45 sati u subotu podijelio je 10-minutni video snimljen iz svoga kajaka dok je pokušavao loviti ribu, ali taj posao mu je otežavalo valovito more. Na snimci se čini da je nosio prsluk za spašavanje. Objasnio je kako je provjerio vremensku prognozu te je zbog toga kasnije krenuo na put.

Manje od sat vremena kasnije, Worthy se opet spojio na Facebook te uživo objašnjavao da olujni vjetrovi bacaju njegov kajak lijevo-desno te da jedva uspijeva veslati.

Vjetar je bio toliko jak da se njegov glas jedva mogao čuti u četverominutnom videu, ali se moglo čuti kako raspravlja sam sa sobom kojim smjerom mu je najsigurnije krenuti prema obali.

U nedjelju je policija Novog Južnog Walesa u saopćenju za medije izvijestila da je 43-godišnjak pronađen mrtav na plaži Long, te da se vjeruje da se utopio.

Policija nije otkrila njegov identitet, ali njegovi zadnji prijenosi uživo su preplavljeni komentarima njegovih prijatelja i poznanika izrazima saučešća i žaljenjem što mu nisu mogli pomoći, piše Jutarnji.hr.

"Žao mi je što si se izgubio i što te nisam mogao pronaći. Uvijek si se trudio pomagati drugima, uvijek ćemo te voljeti, samo su neke od poruka u komentarima", piše u jednom od komentara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije