Islamska država prijeti napadima za Novu godinu zbog pijanstva

Radiosarajevo.ba
Islamska država prijeti napadima za Novu godinu zbog pijanstva
Somalski ogranak Islamske države objavio je video poruku u kojoj prijeti svima koji novogodišnje praznike namjeravaju provesti u alkoholnom pijanstvu.

Video koji traje osam i po minuta, počinje snimkom novogodišnjeg bora, scenama ulijevanja šampanjca u visoke čaše i odbrojavanjem okupljenih na svečanosti uoči novogodišnje ponoći.

Samo, umjesto"sretna Nova godine", uzvikuje se "Allahu akbar".

Narator u videu obraća se pripadnicima i simpatizerima ISIL-a i poziva ih da iskoriste velika novogodišnja okupljanja i učestalo pijanstvo ljudi za Božić i Novu godinu za novu priliku za razorne i smrtonosne terorističke napade, prenosi Newsweek.

"Ovo je poruka za braću koja žive među 'kafirima'. Zar ne osjećate bol muslimanske braće koja živi u Iraku, Siriji, Jemenu, Somaliji, Burmi i Palestini? Prorok, mir Božji i blagoslov s Njim, kazao je da 'kafir i njegov ubica nikada neće biti skupa u paklenom ognju", govori zamaskirani muškarac u kameru,




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije