'Islam je religija mira! Prestanite ubijati u ime religije'

Fena
'Islam je religija mira! Prestanite ubijati u ime religije'
Bangladeška premijerka šejh Hasina apelovala je u subotu na islamske ekstremiste da prestanu ubijati u ime religije nakon što je 20 talaca ubijeno tokom opsade u restoranu u Dhaki.

"Islam je religija mira. Prestanite ubijati u ime religije" izjavila je Hasina u televizijskom obraćanju naciji tokom koga je proglasila dvodnevnu žalost.

" Molim vas, prestanite kaljati našu religiju, preklinjem vas da se vratite na ispravan put i da očuvate  ponos islama" kazala je.

Premijerka, čija vlada nije u stanju da zaustavi rastući val napada na strance i vjerske manjine, zatražila je napore širom zemlje u borbi protiv ekstremizma.

Ona je zatražila od građana da uspostave "antiterorističke komitete" u oblastima i podoblastima širom muslimanske, ali zvanično sekularne zemlje.

Šezdesetosmogodišnja premijerka izjavila je da iza napada stoje oni koji žele da unište Bangladeš.

" Držanjem nevinih civila na puškometu, oni žele da pretvore našu zemlju u propalu državu"kazala je bangladeška čelnica, prenosi AFP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije