Iran: Vahidi zaprijetio Izraelu da ne kreće sa napadima

Radiosarajevo.ba
Iran: Vahidi zaprijetio Izraelu da ne kreće sa napadima

Iranski ministar odbrane Ahmad Vahidi zaprijetio je u ponedjeljak Izraelu da ne pokreće bilo kakav napad na Iran, jer će tako samo ubrzati svoje vlastito uništenje.

"Ukoliko se to dogodi (napad na Iran), što mi naravno ne predviđamo, njegov ultimativan rezultat bit će ubrzanje posljednjeg daha cionističkog režima (Izraela)", rekao je Vahidi, prenosi Reuters.

Izraelski lideri neprestano ukazuju na opasnost zbog iranskih nuklearnih ambicija i odbijaju da isključe eventualnu vojnu akciju kao protivmjeru u cilju zaustavljanja Irana da stvori nuklearno oružje.

"Ukoliko dođe do izraelskog napada na Iran "njihov životni vijek koji sada ističe, bit će ubrzan", upozorio je Vahidi.

Ovaj bivši komandant Revolucionarne garde dodao je da je "cionistički režim zapada u destrukciji".

Britanska agencija prenosi da je Iran ranije u ponedjeljak lansirao raketu Shahab-3 koja može da dosegne do ciljeva u Izraelu i američkih baza u regionu Persijskog zaliva.

Raketa zemlja-zemlja, testirana je tokom manevara koje već dva dana održava iranska elitna Revolucionarna garda.

Testiranje raketa dolazi u trenutku porasta zategnutosti zbog saznanja da Teheran gradi i drugo postrojenje za obogaćivanje uranijuma, dok SAD i druge vodeće zemlje najavljuju nove, još oštrije sankcije protiv Teherana.

radisoarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije